home
finance & administration
control
projecten
interim management
netwerk
klanten

Charles van der Heide (1965)

Charles studeerde HEAO Bedrijfseconomie aan de HES in Rotterdam, en HOFAM aan het Nivé. Na diverse financiële functies o.a. bij Unilever, Johma, NPI instituut voor Organisatieontwikkeling is hij sinds 2006 zelfstandig interim manager en richtte in 2007 met zijn broer Rex (1971) Real Figures op.

Charles: “Mijn kracht ligt vooral in het feit dat klanten mij op meerdere gebieden inzetten: financial accounts, management accounts, controlling, begeleiding van (SOX) audits.
Ik werk in management(MT)- en niet-management posities. De essentie is dat de klant goed wordt geholpen.

Ik communiceer open en direct, ben flexibel, besluitvaardig en resultaatgericht. Ik spreek goed Engels en Duits. De talen Frans en Spaans beheers ik redelijk.

Een van mijn speerpunten is ‘lean management’: ik vind dat een financiële organisatie lean moet zijn. Geen achterstanden, geen dubbelingen, maar eenvoudige en duidelijke werkprocessen!
Als de processen stromen en strak geregeld zijn is er voldoende tijd en kwaliteit voor goede financiële analyses en – advies. Maar eerst moet de basis goed zijn!

Mijn laatste 2 opdrachten waren bij een Shared Service Center van een Chinees concern en van een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf.
Ik heb hier opdrachten gedaan als Spanish -  & French accountant, European Controller en VAT-coordinator.”  

 

<<terug

 

Charles van der Heide Charles